Vägen till bra fysik

Somriga skor

Somriga skor

Det är antagligen inte så svårt att gissa varifrån gladiatorsandalerna fått sitt namn, men visste du att det under romartiden även fanns kvinnliga gladiatorer? Det passar väl egentligen ganska bra, eftersom sandalerna som lever kvar i modevärlden, huvudsakligen bärs av kvinnor. Dock finns det gladiatorsandaler för män också, i mer maskulina utförande och så klart i större storlekar, som ju de flesta män kräver.

Träning

Det är inte vanligt att bära gladiatorsandaler vid träning, men de har historiskt fungerat just till detta. Vi tycker att de har rätt att finnas med på denna webbplats därför. Även om träningsskor idag är någonting annat. För att hitta andra bra skor för träning, tipsar vi om dessa aktörer.

Sandaler som inte skaver

Ingen sommar utan sandaler som man skulle kunna säga. Det gäller att ta vara på sommaren och njuta av den värme som faktiskt ibland skiner ner även på oss svenskar. Ett härligt sätt att göra detta på är att dra på sig ett par sandaler och lufta tårna. Gladiatorsandalerna som finns hos Footway är både moderiktiga, snygga och bekväma. Särskilt bekvämligheten är viktig på sommaren då man tenderar att bli varm om fötterna, kanske till och med svettas. Då ökar risken för skoskav och om det går riktigt illa kanske det leder till att du slutar använda skor som du vet skaver hål på huden eller ger dig blåsor.

Det finns ett par saker du kan tänka på för att slippa skoskav. Här följer några exempel:

  • Välj skor i äkta skinn, de andas bättre och ligger skönare mot din hud
  • Välj rätt storlek, köp inte skor som är för små eller för stora bara för att de är så snygga att du inte kan låta bli
  • Gå inte för länge i skorna de första gångerna du har dem på dig
  • Var förberedd på skoskavsplåster och spray om du vet att du ska ha de nya sandalerna på dig en längre stund

Passar till många olika outfits

Gladiatorsandalerna har fördelen att de passar till många olika tillfällen. Du kan antingen klä upp dem eller klä ner dem, beroende på vad du har för planer. Tillsammans med ett par jeans får du en bekväm och avslappand look som du kan köra när som helst. Tillsammans med en finare klänning, kjol eller chinos får du en festligare outfit som till exempel blir fin på midsommarafton.