Vägen till bra fysik

Nike – Skor för alla i rörelse

Nike – Skor för alla i rörelse

Nike - Skor för alla i rörelse

Nike har varit ledare inom marknaden för sportindustri i decennier och är ledande även inom sportskor. Många kända fotbollsspelare använder sig av Nikes superlätta fotbollsskor men det finns också många modeller av skor som är populära och bekväma för vardagligt bruk, som löperskor, sneakers, dansskor eller exempelvis basket. Nikes skor är till för alla människor som gillar att röra på sig. I och med det stora utbudet och variationen, de hundratals olika modellerna och prisklasserna går det att hitta något som passar just dig och dina behov.

Kända och populära skomodeller

  • Nike Mercurial Vapor IV är inte bara en av de mest populära fotbollskorna i världen utan används också av de bästa spelarna såsom Zlatan Ibrahimović och Christiano Ronaldo. Skon är ultralätt tack vare det syntetiska supermaterialet.
  • Nike Tennis Classic är ytterligare ett exempel på en populär och välkänd sko från Nike som använts av tennislegenden John McEnroe. Skon finns i flertalet färger och är en av de bästa på marknaden fortfarande.
  • Nike air max är till skillnad från de övre två inte nödvändigtvis en sportsko utan mer av en stilsymbol inom subkulturer och Hiphop-världen.
  • Nike Air Jordan är Nikes kanske mest kända sko genom tiderna och har fått sitt namn från den legendariska basketstjärnan Michael Jordan. Skorna kan användas för att spela basket eller som sneakers och är högt eftertraktade och i många fall en statussymbol.

Material för tillverkning av Nike skor 

Nike använder sig av flertalet material för att tillverka sina skor och göra dem så funktionella, lätta, hållbara och slitstarka som möjligt. Den allra största massan består dock av endast sex stycken material; polyester, gummi, Eva Foam, bomull, syntetiskt läder samt läder. Vad gäller det polyester som används är nästan en femtedel återanvändbar plastflaskor. Av gummit som används idag är 70% av det i skorna miljövänligt. Även de andra materialen är miljöanpassade så långt det går menar Nike.

Kvalité och funktion

Nike skor håller i regel en hög kvalitet enligt tester på internet. Skorna är bra gjutna och även om skon såklart är bättre ju mer du betalar är den generella nivån bra för dina fötter. Det man dock måste minnas med sina träningsskor är att inte använda sina löparskor för att gymma eller danskor till att spela fotboll. Var och en av Nikes skor är designade för att få dig att prestera och skydda din kropp för en viss typ av rörelser.