Vägen till bra fysik

Höstskor och stövlar

Höstskor och stövlar

Oavsett var man rör sig och hur man klär sig, finns alltid behov av kvalitet. Stövlar, höstskor och kängor finns i till synes omåttliga varianter. De lårhöga stövlarna, i skinn och mocka (eller imitation), är ett givet och trendsäkert val inför hösten. Det finns många modeller att välja på, allt efter tycke och smak. Eftersom de är så pass höga känner man sig väldigt ”klädd” med stövlarna.

Viktigt att tänka på är att skaffa en modell som sitter snyggt och som känns bekväm, de ska inte strama åt för mycket men inte heller kännas alltför vida upptill. Omkretsen på de olika modellerna skiftar en hel del så det är bara att prova sig fram. Se gärna till att ha ett hum om hur många centimeter du har i omkrets på låret precis ovanför knät så du har något att utgå ifrån när du väljer bland de olika modellerna. När det rör sig om höstskor är storleken viktig och man kanske vill ha sula eller strumpor för värmen.

Det finns många olika stilar bland de lårhöga stövlarna. Välj till exempel ett par tjusiga och feminina stövlar med stilettklack och spetsig tå eller en klassisk vardagsklack med rundad tå. Det finns även gott om boots med låg klack, eller utan klack och med enkel sula – det är bara att välja och vraka. Det finns även en tydlig retrotrend i dagens utbud – främst skinnstövlar med grov sula, platåklack eller bred låg klack och med detaljer som stora spännen och dragkedja på utsidan av stöveln.

Mockastövlar – årets trend

Bland de lårhöga stövlarna är nog ändå mockabootsen i brunt och svart (även grått och beige) det som är allra mest populärt sett till höstskor och kängor. Välj till exempel ett par mockastövlar med detaljer som fransar och synlig dragkedja för en tuff och rockig look, eller de smala höga stilettklackarna för en mer glamourös och kvinnlig look.

Eftersom mocka är ett mjukt material formar det sig snyggt och naturligt efter benens form. En annan trendig detalj är någon typ av snörning, t ex upptill på stövelns baksida, vilket gör att man kan justera stövelns vidd, eller snörning längs med hela stövelns framsida.

Utbudet är som sagt brett och det finns många modeller att välja bland. Det finns även gott om bra budgetalternativ för de mindre plånböckerna. Vi är säkra på att du kommer hitta din favorit bland höstens alla lårhöga stövlar.