Vägen till bra fysik

Varför proteinpulver?

Varför proteinpulver?

När det gäller träning finns det en uppsjö myter om hur man springer snabbare, får bäst hypertrofi, ökar proteinsyntesen eller lägger på sig massa. Oavsett vad för ambitioner man har med sin träning, finns även kosttillskott som man inte verkar kunna vara utan. Sanningen att säga är det faktiskt en hel del man kan göra för att förbättra sina träningsresultat och en hel del av dagens kosttillskott är bra! Samtidigt skall man inte gå på alla myter utan satsa på det som funkar!

När det gäller kosttillskott är proteinpulver något av en kärna. Protein är kroppens byggstenar och utan tillräckligt proteinintag kan man inte bygga muskler. Detta är inte någon teori utan en verifierad och etablerad sanning. För att få i sig protein på ett billigt och effektivt sätt, är tillskott av proteinpulver någonting att överväga. Det är en hel del mat som krävs för att komma upp i tillräckliga nivåer, och om man är under deff kan man vilja hålla nere kolhydraterna något.

Vilket proteinpulver är bäst

Det går inte att säga vilket proteinpulver som har bäst effekt utan det hela utgår ifrån vad man vill uppnå. För den som vill ha snabbt protein i samband med träning är vassleprotein utmärkt och effektivt. Är det å andra sidan fråga om att hålla sig mätt en hel dag, eller att ge protein som upptas sakta under natten, är kasein bättre. Även äggprotein samt kombinationer av dessa är förträffligt under rätt förhållande och omständigheter.

När man studerar proteinanvändning framgår att vi kan få en hel del av vad som krävs genom att äta rätt. Om man inte belastar kroppen otroligt hårt, är det rimligt att få i sig allt genom kosten. Faktum är att även de som tränar slarvar. Det är inte alltid man kan planera menyn fullt ut, eller hinner ordna rätt mat. Det är också värt att komma ihåg att man efter träning kan vinna på att få snabbt protein. Därmed är proteinpulver effektivt även om man äter bra under dagarna. Ett tips är att studera näringsvärdet på det proteinpulver du väljer. Vissa innehåller ganska mycket kalorier medan andra sorter är mycket snåla.