Vägen till bra fysik

Löpband

Löpband

Löpband

Att ha ett eget löpband behövs på alla gym. Oavsett om det är ett stort gym eller om ni ordnar ett eget på jobbet så är ett löpband en maskin som alla kommer fråga efter. Även till ett hemmagym är löpband en av de första investeringarna att göra. Varför är löpband så bra? Löpband är ett väldigt mångsidigt redskap och kan användas för alla typer av träning. 

Ett löpbands olika användningsområden

  • Längdlöpning
  • Intervaller
  • Rehabilitering
  • Promenad
  • Par-träning

Varför använda löpband om man kan vara ute och springa i skogen eller runt en vacker sjö kan man undra. Svaren är många. Och fördelarna likaså. Väderleken är det kanske enskilt främsta argumentet till att vilja köpa ett löpband. Eftersom vädret ser ut som det gör i Sverige är december – mars ingen motivationshöjare att ge sig ut i spåren för de allra flesta. Är man lite extra frusen är det faktiskt hela vägen från oktober – april som vädret jobbar emot en. 

Därför fungerar ett löpband perfekt som ersättning. Och som vi ser ovan kan det användas till allt möjligt. Oavsett om det är långträning för halvmaran, intervaller under fotbollens vinteruppehåll eller rehabilitering eller promenad i olika tempon så funkar löpbandet till allting. Man kan dessutom turas om att hoppa av och på vid intervaller och på så sätt träna två stycken samtidigt. Löpband är ett väldigt mångsidigt redskap och kan användas för alla typer av träning.

Löpband en stor investering 

Vad som är dyrt och inte dyrt beror på köparens plånbok och vad man jämför med. Men helt klart så behövs en viss investering om man ska få ett bra löpband. De allra billigaste börjar kring fem, sex tusen ungefär och sedan rinner det snabbt iväg uppåt. 20 – 30 000 får man räkna med i övre prisklassen. Men bara för att något kostar mycket pengar behöver det inte vara fel att köpa det. 

Tänk på att vissa löpband har restriktioner gällande vikt och hur länge man kan springa på dem så kolla upp detta innan köp på fitnessfrank.com. Om man ämnar använda löpbandet under lång tid och behöver det för att träna till långlopp eller annan regelbunden träning över lång tid är det viktigt att inte snåla vid inköpstillfället. Att köpa ett löpband som man inte kan springa så länge som man vill på eller som inte når en viss maxhastighet är en total bortkastad investering.